Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: محله‌ای ساده در بسطام نشان از طبع حاج محمود می‌دهد. رزمنده دیروز در مقابل رژیم بعثی و امروز مدافع حرم و همچنین جستجوگر و تفحص کننده پیکر مطهر شهدا، از همین کوچه و خیابان‌ها گذر کرد و دیگر بازنگشت. شهیدی که روز مادر به مرخصی آمد تا از همه خداحافظی کند و لیله الرغائب را برای رفتن برگزید و به خودش هدیه روز مرد داد…

خانه‌ای ساده، آن قدر ساده که باور نمی‌کنی اینجا منزل یکی از فرماندهان و افراد تأثیرگذار در بسیج و دوران دفاع مقدس و حتی حفظ حرم مطهر اهل بیت (ع) است، حاج محمود حاجی قاسمی همین یک ماه پیش بود که به آرزوی ۴۰ ساله خود رسید کسی که درست همین جا بند کفش‌های خود را بارها و بارها بست و به دفاع از اسلام پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهیدی که مسئولیت حساسی داشت

زندگی شهید حاج قاسمی عین سادگی است همسر و پسرش به استقبال گروهی می‌آیند که آمده‌اند به آنها تعزیت بگویند آن هم رفتن پدر را؛ مهمانان معرفی می‌شوند. ادامه دیدارهای مدیران تبلیغات اسلامی استان سمنان از خانواده معزز شهدا است اما شهید حاجی قاسمی فرق‌هایی دارد آن هم اینکه او به تازگی به دیدار یار رفته است. حاج محمود در آخرین روز بهمن ماه ۹۹ رفت تا نشان دهد باب شهادت تا پایان قرن باز است و فقط «او» باید بخواهد و بخواند…

دیدار با خانواده شهدا همیشه شوری خاص دارد. مادران و همسران شهدا بسیارند که وقتی بعد از چهار دهه از فرزند و همسرشان صحبت می‌کنند نم اشکی گوشه چشم دارند اما همسر و فرزندان شهید حاجی قاسمی استوار ایستاده‌اند و گویا هیئت همراه با مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان، صاحب خانه هستند. حاج محمود چطور بچه‌ها را تربیت کرده که اینگونه هستند، مقاوم؛ مثل خودش.

سر صحبت اما با حاج محمدرضا غیاث‌الدین همرزم و دوست شهید حاجی قاسمی آغاز می‌شود او که خاطرات زیادی از نزدیک به پنج دهه آشنایی و دوستی با این شهید دارد از کودکی، در کوچه‌های بسطام تا کشاورزی و باغداری و در نهایت انجام وظیفه؛ او می‌گوید: حاج محمود در دوران دفاع مقدس کارهای زیادی انجام می‌داد و مسئولیت‌های ریز و درشتی هم داشت اما حضور در واحد اطلاعات عملیات لشکر ۱۷ علی بن ابیطالب (ع) مهمترین مأموریت او بود.

حاجی قاسمی پایه‌گذار راهیان نور

این همراه و همرزم شهید با اشاره به شخصیت شهید حاجی قاسمی بیان کرد: این شهید از همان اوایل دفاع مقدس تا پایان جنگ در مناطق عملیاتی حضور داشت همچنین بلافاصله بعد از جنگ این شهید بزرگوار پایه گذار حرکتی شد که امروز به راهیان نور معروف است، این شهید در همان زمان به صورت خودجوش کاروان‌هایی را به سمت مناطق جنگی هدایت می‌کرد که بعد از دو الی سه سال مقوله راهیان نور در سراسر کشور مطرح شد لذا در راه اندازی این کاروان شهید حاجی قاسمی نقش محوری داشت.

غیاث‌الدین با بیان اینکه راهیان نور برای دانشجویان را شهید حاجی قاسمی راه اندازی کرد، بیان کرد: این شهید همیشه یک پشتیبان در مجموعه راهیان نور بود و هر مشکلی پیش می‌آمد ایشان آن را برطرف می‌کرد از طرف دیگر این شهید در یکی از سفرهایی که در طلاییه به عنوان راهیان نور داشت با یکی از فرماندهان تفحص شهدای کشور ملاقاتی می‌کند و از آن پس کار تفحص شهدا نیز در زندگی این شهید بزرگوار جای خود را باز می‌کند.

وی با بیان اینکه پس از اینکه امکان زیارت شهرهای مذهبی عراق برای شیعیان ایران اسلامی و دیگر کشورها مهیا شد بلافاصله موضوع پیاده روی اربعین و موکب‌ها را در شهرستان شاهرود در قالب راه‌اندازی کاروان‌های اربعین شهر بسطام مدیریت کرد، افزود: آخرین خدمت شهید محمود در اربعین نیز موکب داری برای پذیرایی از زائران اربعین امام حسین (ع) در نجف اشرف بود، حاج محمود قبل از آخرین باری که برای تفحص اعزام و به لقاءالله برسد، برای دفاع از حرم حضرت زینب (س) نیز به میدان نبرد با داعش رفت.

مدافع حرم تا جستجوی نور

این همراه شهید حاجی قاسمی درباره دفاع از حرمین نیز، تاکید می‌کند: شهید محمود در سوریه و عراق با شجاعت‌هایش زبانزد فرماندهان جبهه مقاومت می‌شود و همانجا نیز از ناحیه دست به درجه رفیع جانبازی نائل می‌آید. مجروحیت ایشان به قدری قوی بود که شاید اگر بدن مقاوم شهید محمود نبود، خیلی زودتر از اینها در راه دفاع از حرمین شهید می‌شد و این موضوعی بود که پزشکان هم به آن اذعان می‌کردند که این نوع جراحت بسیار سخت بود.

غیاث‌الدین با بیان اینکه شهر بسطام از لحاظ معنوی یک پشتوانه را از دست داده است نه تنها یک رزمنده دوران دفاع مقدس و دفاع از حرمین را، ابراز کرد: هر برنامه فرهنگی و مذهبی که قرار بود در بسطام اجرا شود حتماً با این شهید بزرگوار مشورتی صورت می‌گرفت که موکب نجف اشرف و اداره آن با تنها یک دست و با آن شرایط جانبازی دشوار، یکی از همین اقداماتی بود که شهید در کنار تمام مشغله دامداری و باغداری که داشت به آن می‌پرداخت.

وی با بیان اینکه برپایی موکب بسطام در نجف اشرف در اربعین دو سال قبل جز در سایه همت و همراهی او صورت نمی‌گرفت، افزود: این شهید همچنین در سال ۹۸ نیز به تفحص رفته بود و آخرین بار که ایشان به خانه آمد، ایام ولادت با سعادت حضرت زهرا (س) بود که چند روزی به مرخصی آمد و دوباره در ایام رجب و در آخرین روز بهمن ماه ۹۹ به فیض شهادت رسید.

کارهای عام‌المنفعه

دوست و همرزم شهید حاجی قاسمی بیان می‌کند: شهید یکی از بنیان گذاران حسینیه حضرت ابوالفضل (ع) بسطام نیز بود و در تمام کارهای عام‌المنفعه و کمک به نیازمندان در صف اول حضور داشت و به این دلیل است که بیان می‌کنیم بسطام یک همراه را از دست داده است و نه تنها یک انسان؛ شهید محمود حتی در سیل آق قلا در قالب گروه‌های جهادی و مردمی حضور داشت و وقتی ایشان بودند، خیال همه راحت می‌شد.

غیاث‌الدین با بیان اینکه شهید حاج محمود در کارهای عام‌المنفعه آنقدر پیشرو بود که حتی در هنگام سیل شمال کشور با اینکه کار اداری مهمی داشت خودش با ماشین شخصی که داشت چند آشپز و کمک آشپز را به گلستان رساند. بنده بیش از چهار دهه با شهید محمود آشنا هستم و تاکنون ندیده‌ام که کارهایش را بر دوش کسی بگذارد شهید محمود همچنین هرگز نمی‌گذاشت که خودش را به استراحت و امور مردم ترجیح بدهد او حتی با اینکه یک دستش از کار افتاده بود امور ریز مانند به دست گرفتن ساک دستی را هم به کسی واگذار نمی‌کرد.

حاج محمود کامل شد

همسر شهید با بیان اینکه من در این اواخر قبل از شهادت ایشان کامل شدن یک مرد را در وجودشان احساس کردم، می‌گوید: در آخرین مرخصی که آمده بود علناً به او گفتم که فکر می‌کنم واقعاً کامل شده‌ای یک شب قبل از اینکه با او صحبت کنم به محاسن سفیدش نگاهی کرد و احساس کردم که تغییر کرده است قبل از آن ۴۵ روز به مأموریت رفته بود و حال و هوایی دیگر داشت و بچه‌ها هم اذعان می‌کردند که با همه گرم‌تر بود. ما فکر نمی‌کردیم که دوباره بخواهد برود و ۴۵ روز مأموریت او همین جا و قبل از عید تمام می‌شود اما چند روز بعد گفت که آمدنش فقط از بابت مرخصی بوده است.

فاطمه قرایی با بیان اینکه وقتی که مرخصی او تمام شد و رفت دقیقاً شب لیله الرغائب خبر آوردند که شهید شده است، بیان کرد: نمی‌دانستم باید باور کنم یا خیر؛ نمی‌دانستم باید چه بگویم؛ اما برای من گوارا است زیرا می‌دانم که نتیجه این همه سال مجاهدت و تلاش‌هایش این شد که امروز در جوار امام حسین (ع) جایگاه عالی دارد و این مرا آرامش می‌دهد و امیدواریم بتوانیم راهشان را ادامه بدهیم و قدردان کارهایشان باشیم و خدا هم از ما راضی باشد.

وی با بیان اینکه همیشه حاج محمود بیان می‌کرد که دوست ندارم همه جا درباره خاطرات و کارهای من صحبت کنید و بسیار تو دار بود، گفت: اصلاً به ما چیزی نمی‌گفت. بسیار می‌ترسید که ریا شود و بسیار می‌ترسید که خودنمایی کند و این امر مراقبت‌های او را نشان می‌داد.

«گمنامی» بزرگ‌ترین نشان حاج محمود

دیانت و ساده دلی در کنار توسل به اهل بیت (ع) از جمله ویژگی‌های بارز زندگی شهید حاجی قاسمی است این را می‌توان از خانه ساده اشان هم مشاهده کرد تصاویری که همه از حرم و حریم صحبت می‌کنند و همسری که از دیانت شوهر می‌گوید. جالب اینجا است که انگار همه ابعاد شخصیتی شهید حاجی قاسمی گویا برای خانواده خودش هم شناخته شده نیست چون حاجیه خانم فاطمه قرایی همسر شهید حاجی قاسمی سخن خود را اینگونه ادامه می‌دهد که حاج محمود چندان عادت نداشت درباره کارهایی که می‌کند صحبت کند برای همین از بزرگ مردی‌هایش کسی چیزی نمی‌داند او حتی دوست نداشت مسائلی که می‌دانیم جایی بازگو شود.

حاجیه خانم قرایی می‌گوید: به خواست شهید احترام می‌گذاریم که نمی‌خواست در جمع، کارهایش بیان شود اما یکی دو مورد را مطرح می‌کنیم که بدانید این شخصیت بزرگوار تا چه اندازه طالب عشق اهل بیت (ع) و اهل ذکر و توسل بود، روزی شهید حاجی قاسمی تعریف می‌کرد که در یک منطقه در جستجوی شهید بودیم و هر چه می‌جستیم کمتر می‌یافتیم تا اینکه در حسینیه تفحص به امام رضا (ع) توسل کردیم.

وی می‌افزاید: پس از خواندن ادعیه و توسل به امام رضا (ع) دوباره کار را آغاز کردیم و این بار شهیدی را یافتیم که تمثال امام رضا (ع) را همراه داشت و اشک در چشمانمان جمع شد وقتی بیشتر تحقیق کردیم متوجه شدیم که نام شهید نیز رضا است و این یکی از معدود خاطراتی بود که در خانه تعریف می‌کرد، حاج محمود اصلاً اهل اینکه بگوید چه کارهایی کرده نبود.

رویش‌های جدید از خون شهدا

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان در این دیدار با خانواده شهید حاجی قاسمی ضمن بیان اینکه خون شهیدان رویش‌هایی دارد که ان شالله شاهد این رویش‌ها درباره شهید حاجی قاسمی نیز خواهیم بود، گفت: حدیثی از امام موسی بن جعفر (ع) نقل است که می‌فرمایند «دنیا ماهیت بازاری دارد و عده‌ای از آن سود می‌کنند و گروه دیگر که در مقابل دسته قرار دارد، دچار خسران می‌شوند» رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره راهیان نور تعبیری داشتند که می‌فرمود «شهادت مرگ تاجرانه است» که با این حدیث شریف منطبق است زیرا شهیدان در بازار دنیا یکی از طیف‌هایی محسوب می‌شوند که سودمند از دنیا می‌روند.

حجت‌الاسلام عباس عبدالهی با بیان اینکه شهیدان هر چه داشتند را برای آخرت گذاشتند، تاکید کرد: هیچکس گریزی از مرگ ندارد اما برخی با آن معامله سودمند و تجارت آمیزی دارند که آخرت را آن می‌خرند و این نشان از مقام بالای شهیدان دارد لذا شهید حاجی قاسمی نیز از این قاعده مستثنی نیست، همچنین باید گفت در اواخر دهه ۹۰ خورشیدی، گرفتن رزق شهادت و وصال کار هر کسی نیست.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان همچنین با تاکید بر اینکه کسانی مانند شهید حاج قاسمی در واقع تحمل این دنیا را نداشته و دنبال پر کشیدن به عالم ملکوتی هستند، تصریح کرد: این نوع انسان‌ها روح شیدایی دارند که در زندگی روزمره دنیایی دوام نمی‌آورند.

عبدالهی خاطرنشان کرد: طبیعتاً واقعه شهادت ایشان در وهله نخست تهنیت دارد زیرا رزق بزرگی محسوب می‌شود که برای خاصان اولیا از آن بهره مند می‌شوند و در وهله دوم باید به حال شهیدان غبطه خورد زیرا در عالم ملکوت در کنار روح مطهر سید الشهدا (ع) و اصحاب کربلا هستند.

ضرورت توجه به ترویج و ثبت فرهنگ ایثار

سرپرست خبرگزاری مهر استان سمنان و مدیر روابط عمومی تبلیغات اسلامی استان نیز در این دیدار با اشاره به ضرورت توجه به ترویج و ثبت فرهنگ ایثار و شهادت و نقش رسانه‌ها و نهادهای فرهنگی، گفت: رسانه‌ها امروز در دنیایی که تولید محتوا حرف نخست را می‌زند، رسالتی سنگین دارند و می‌بایست به عنوان نمایندگان افکار عمومی، تولیدات فاخر فرهنگی به خصوص در حوزه ایثار و شهادت را در دستور کار قرار دهند.

محمد حسن مقدم نیا با اشاره به ضرورت توجه به فرهنگ ایثار و شهادت، تاکید کرد: خون شهدا جریان سازی دارد و یکی از جریان‌هایی که بعد از خون شهدا در جامعه دیده می‌شود، موضوع رسانه‌ها و تولیدات فاخر فرهنگی پیرامون زندگی آنان است که نمونه بارز آن را می‌توان در جریان شهادت شهید سلیمانی دید که چگونه رسانه‌ها برای شناساندن هرچه بهتر این شهید گرانقدر، به میدان آمدند.

وی با بیان اینکه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت همچنین گاهی تلنگری برای جامعه رسانه نیز محسوب می‌شود که بدانند رسالت سنگینی بر دوش آنان قرار گرفته است، افزود: همانطور که شهید رضا نادری از شهدای شاخص شاهرود در دوران دفاع مقدس و عملیات مرصاد در وصیت نامه خود عنوان می‌کند نباید با یک فاتحه خواندن و چند قطره اشک رسالتی که شهدا بر دوش ما قرار داده‌اند فراموش شود، به نظر می‌رسد این جمله شهید رضا نادری برای رسانه‌ها نیز امروز کارکرد خاصی دارد و فعالان رسانه‌ای نیز نباید در این فکر باشند که با نشر یک یا چند تصویر از یک شهید، رسالتی که بر دوش دارند را انجام داده‌اند که همانا شهدای ما حاضر و ناظر ما هستند.

حاج محمود که بود

شهید حاج محمود قاسمی متولد سال ۴۵ در بسطام بود او در همان ابتدای جوانی راهی دفاع مقدس شد و بعد از آن راهیان نور بسطام را راه اندازی کرد بلافاصله به تفحص شهدا پرداخت و بعد از حضور داعش در سوریه و عراق، به منطقه محور مقاومت اعزام شد پس از اینکه یک دست خود را در این راه داد دوباره به تفحص شهدا پرداخت و در ماه رجب‌المرجب ۱۴۴۲ به یاران شهیدش پیوست.

شهید محمود یک خودروی پراید، خانه‌ای ساده در بسطام و یک باغ دارد در حالی که شاید برخی تصور کنند که رزمنده‌ای با این همه سابقه، امروز باید بهترین خودروها و بهترین خانه‌ها را داشته باشد اما تا نیایی و نبینی متوجه نمی‌شوی که این مرد چقدر ساده زیست بود. اربعین آتی وقتی جای خالی یک برنامه ریز اجرایی در موکب‌ها خالی ماند شاید مردم بیشتر و بهتر بدانند که حاج محمود که بود.

کد خبر 5166240

منبع: مهر

کلیدواژه: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دوران دفاع مقدس رزمندگان اسلام مدافعان حرم حضرت زینب شهیدان تفحص شهدا ویروس کرونا کرمانشاه بوشهر آمار کرونا انتخابات شورای شهر و روستا شیراز شیوع کرونا گرگان انتخابات 1400 اردبیل عکس استانها شهرستان کرج سنندج شهرکرد تبلیغات اسلامی استان سمنان شهید حاجی قاسمی دوران دفاع مقدس ایثار و شهادت فرهنگ ایثار دفاع از حرم راهیان نور شهید محمود غیاث الدین راه اندازی تفحص شهدا حاج محمود رسانه ها شهید حاج بر دوش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۸۳۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محدوده‌های بازآفرینی شهری ۲۰ شهر استان همدان مصوب شد

به گزارش خبرگزاری مهر، کمیسیون ماده ۵ استان همدان به ریاست علیرضا قاسمی‌فرزاد، استاندار همدان و با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری و مدیران کل دستگاه‌های اجرایی مربوطه برگزار شد.

استاندار همدان در این نشست اعلام کرد: محدوده بازآفرینی ۹ شهر شامل مراکز شهرستان‌ها، از جمله همدان، ملایر، اسدآباد، تویسرکان، نهاوند، رزن، کبودراهنگ، بهار و فامنین در سال ۹۵ مصوب شده بود.

علیرضا قاسمی‌فرزاد افزود: در سال گذشته محدوده‌های بازآفرینی سه شهر لالجین، گیان و قهاوند مصوب شد و امروز نیز محدوده ۲۰ شهر دیگر به تصویب رسید.

وی تصریح کرد: محدوده‌های بازآفرینی شهرهای نهاوند و بهار مورد بازنگری قرار گرفت و برای شهرهای جورقان، مریانج، ازندریان، سامن، جوکار، زنگنه، اسلامشهر آق‌گل، فیروزان، برزول، آجین، پالیز، سرکان، فرسفج، صالح آباد، مهاجران، شیرین سو، گل‌تپه، قروه درگزین، کرفس و دمق مورد موافقت نیز قرار گرفت.

قاسمی‌فرزاد گفت: با ضوابط تشویقی کالبدی بافت‌های ناکارآمد شهرهای لالجین، قهاوند، جورقان، مریانج، ازندریان، سامن، جوکار، زنگنه، اسلامشهر آق‌گل، فیروزان، برزول، آجین، پالیز، سرکان، فرسفج، صالح‌آباد، مهاجران، شیرین‌سو، گل‌تپه، قروه درگزین، کرفس، دمق و کبودراهنگ موافقت شد.

کد خبر 6095966

دیگر خبرها

  • کرمانشاه بارانی می‌شود
  • تلاش ستاره قرمز‌ها برای رسیدن به پرسپولیس
  • طولانی‌ترین خیابان تهران ۶۹ سال قبل این شکلی بود + عکس
  • تحلیلگر صهیونیست: محمود عباس ۲ بار دیدار با بلینکن را رد کرد
  • محدوده‌های بازآفرینی شهری ۲۰ شهر استان همدان مصوب شد
  • تلاش ستاره قرمزها برای رسیدن به پرسپولیس
  • ادامه بارش باران در کرمانشاه
  • مرد بدهکار از من فیلم سیاه گرفت تا شکایت نکنم
  • محمود احمدی‌نژاد استعفا می‌دهد؟ جنجال بزرگ آقای سیاست‌مدار
  • شهید مطهری اخلاق مداری در سیاست را به ما آموخت